Mon-Sun 8:00-17:00

Atlasvägen 53, 13133 Nacka

08 317 178 - 0735 60 04 99

Att lösa en kontorsflytt

maj 13, 2018

Att lösa en kontorsflytt

Är ditt kontor på väg att flytta? En ny plats närmare centrum? Kanske till Stockholm eller tvärtom, bort från storstaden, exempelvis Solna, Danderyd eller till och med Vaxholm…

Är ditt kontor på väg att flytta? En ny plats närmare centrum?Kanske till Stockholm eller tvärtom, bort från storstaden, exempelvis Solna, Danderyd eller till och med Vaxholm…

Du måste vara förberedd på att arbetetkommer attbromsas upp. Ju längre tid som går åt tillförberedelserna, transporten och uppställningen av möbler och utrustning på det nya stället, desto större bliravbräcken. Därför är det värt att överväga hur du bäst ska ordna din flytt och vilken flyttfirma du ska välja.

 

Personalen i mindre företag klarar sig inte sällanpå egen hand, men för att flytta krävs noggrann förberedelse. Vi har god erfarenhet efter attlyckligtha utfört omlokalisering av företagskontor från Kungsholmen, Varberg, Bromma, Haninge,Sundbyberg, Huddinge och andra, så därför kan vi lämna några råd:

 1. Dela upp arbetsstyrkan i två grupper för att spara tid: den ena samlar ihop och skickar iväginventarierna till det nya stället, och den andra tar emot och ställer upp och arrangerar dem i det nya kontoret.
 2. Gör er av med trasiga eller överflödiga objekt och onödig dokumentation, om sådan har samlats.
 3. Töm lådor och skåp, lägg personliga tillhörigheter och kontorsmateriali flyttkartongerna.
 4. Montera i sär möblerna, plocka ut hyllor och lådor, markera var alla delar hör hemma och linda om med bubbelplast för att skydda mot stötskador.Beslag läggs i påsar medinstruktion för att undvika sammanblandning av fästena.Om möblerna inte kan delas, fäst lådor och dörrar med tejp så att de inte öppnas under transporten. Annars kan möblerna deformeras under transport även på ganska korta avstånd, till exempel från Enskede till Bandhagen eller från Kungsholmen till Vasastan.
 5. Lossa kablar från all elektrisk utrustning ochsnurra ihop dem, packa utrustningen i lådor med fyllmedel och notera innehållet, så att det senare blir lättare att packa upp lådorna.
 6. I flyttbilarna ska de största objekten lastas först – utrustning och möbler, och därefter lådor, armaturer, vattenautomateroch allt övrigt.

Om kontorspersonalen självadeltar i kontorets flytt, tar flytten betydligt längre tid än om ett transportföretagskulle hantera den. De anställda har i regel ingen erfarenhet eller kunskap om korrekt förpackning, så föremål och utrustning kan bli skadade. Särskilt ofta händer det vid transporterar över långa sträckor, till exempel från Vasastan till Sollentuna,från Botkyrka till Farsta eller från Midsommarkransen till Kista.

Vi rekommenderar att du kontaktar ett transportföretag, som har erfarenhet och ett väl samtrimmat team som utför arbetet. På det viset blir transporten av flyttkartonger snabb och utrustningen riskerar inte att skadas. Andra fördelar med att anlita en transportfirma:

 1. Ingreppet i arbetsrutinerna blir minimalt. Flytten är avklarad utan onödig tidsspillan.
 2. Du slipper köpa in förpackningsmaterial, beräkna rätt mängd och eventuellt komplettera, flyttfirman sköter detta åt dig.
 3. Personalen kan ägna sig åt sitt vanliga arbete i stället för att bära lådor och möbler.
 4. Du kan välja en lämplig tid för att flytta, så att den inte stör arbetet.
 5. Stora möbler och utrustning kommer inte att vara ett problem, flyttföretaget har alla resurser för sådana transporter.
 6. Städningen efter demontering och nerpackning av all utrustning kommer också att skötas av transportföretaget, någon separat städfirma behöver inte anlitas.

Dessa fördelar gördet möjligt att genomföra flytten på kortast möjliga tid och utan skador på möbler och utrustning. För att organiseraen företagsflyttkan du kontakta Nacka Flytt och Transport AB. Vi finns i Nacka kommun, men vi kan utföra en snabb och bekväm flytt i alla riktningar. Dessutom har vi lång erfarenhet av flyttningar utomlands.

 

Skicka meddelande

och vi kontaktar er så fort som möjligt

Lämna förfrågan

och vi kontaktar er så fort som möjligt