Mon-Sun 8:00-17:00

Atlasvägen 53, 13133 Nacka

08 317 178 - 0735 60 04 99

Flytt med barn

augusti 25, 2018

Flytt med barn

För vuxna människor innebär flytten till en ny bostad en fysisk och psykisk ansträngning, inte minst med tanke på alla förberedelser och planering, men glöm för den skull inte barnen. Barnets psykiska hälsa kan ta skada av attbehöva flytta, eftersom hemmet alltid symboliserar stabilitet, skydd från omvärlden. Vad ska man göra för att flytten ska bli så problemfri som möjligt för de allra minsta?
I god tid före flytten bör du förbereda ditt barnpå vad som ska hända: berätta om det nya stället där ni ska bo och varför ni har bestämt er för att flytta. Förklara att detta är ett litet steg i ert liv, och det nya stället kommer att bli bättre på flera sätt, det blir bekvämare, trivsammare, ni kommer att få nya vänner och mycket annat.
En annan viktig detalj är att låta barnet slippauppleva själva flyttögonblicket. Det bästa är att dagen för flytten göra en promenad i era gamla kvarter, ta några fotografier som minne, medan flyttfirman tömmer din gamla bostad.
Om du själv ska sköta hela flyttningen, och dettainte låter sig göra, är det klokast att inte låta barnet vara med och packa ner sina saker och packa upp dem på det nya stället.

Skicka meddelande

och vi kontaktar er så fort som möjligt

Lämna förfrågan

och vi kontaktar er så fort som möjligt