Mon-Sun 8:00-17:00

Atlasvägen 53, 13133 Nacka

08 317 178 - 0735 60 04 99

Anpassning till en ny miljö

augusti 25, 2018

Anpassning till en ny miljö

Den första tiden efter flytten till den nya bostaden, det nya området, kan ofta kännas besvärlig. Det första lyckoruset kanske dämpas av oförutsedda händelser och upplevelser. Låt inte detta ta kontrollen över ditt liv. Och det gör du bäst genom att vara aktiv och nyfiken. Ta reda på så mycket du kan om ditt nya bostadsområde: var affärerna finns, kaféerna och restaurangerna. Lär dig känna ditt nya område: promenera runt ett par timmar varje dag och gör dig hemmastadd i området, leta upp vackra platser, trevliga parker som du kan göra till dina egna.
Det beror mycket på dig själv om du ska få en bra start på ditt nya liv. Var öppen för kontakter med dina grannar, skaffa dig nya bekanta, som med tiden kan bli nära vänner. Glöm inte att du kan ha både glädje och nytta av de människor som finns i din närhet: som nyinflyttad är det så många saker som du inte känner till. Och människor är som regel hjälpsamma. Du kan få många nyttiga tips från dem som redan är inbodda i området, om specialbutiker, mysiga restauranger och mycket annat. Och bjud på dig själv, dela med dig av det du kan och känner till.
Det betyder mycket att ha en positiv inställning till förändringen i ditt liv. Tänk tillbaka och fråga dig själv varför du bestämde dig för att flytta. Ställ nackdelarna i ditt gamla boende mot fördelarna hos det nya.

Skicka meddelande

och vi kontaktar er så fort som möjligt

Lämna förfrågan

och vi kontaktar er så fort som möjligt